Har du brug for hjælp?

Ensomhed

De fleste oplever at føle sig alene eller ensom på et tidspunkt i livet. Men flere børn og unge føler sig ensomme i længere tid. Så kan det være godt at tale med nogen om det. Find vej til hjælp her på siden.
Det er det vigtigt at tale med nogen, hvis du ofte føler ensom eller har gjort det i længere tid. Her på siden kan du finde vej til hjælp. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)
Det er det vigtigt at tale med nogen, hvis du ofte føler ensom eller har gjort det i længere tid. Her på siden kan du finde vej til hjælp. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)

Der kan være mange forskellige grunde til, at man føler sig ensom.

Ensomhed kan opstå, hvis man savner gode venner, eller hvis man ikke føler sig som en del af et fællesskab.

Ensomhed kan også opstå, hvis man har venner, men savner at være sammen med dem. Eller hvis ens venner svigter eller holder en udenfor.

Ensomhed handler ikke kun om, hvor mange mennesker, man omgiver sig med. Man kan godt være ensom, selvom der er andre mennesker til stede. Man kan føle sig ensom, når man møder andre mennesker, men ikke føler sig set eller forstået.

Få hjælp inden ensomheden udvikler sig

Ensomhed kan også opstå, hvis man går alene rundt med mange svære tanker.

Det kan fx være, hvis ens mor eller far er i fængsel. Så kan man både føle sig svigtet og alene med tanker, som de færreste andre kender. Du kan læse mere om at være barn af en indsat hos Kriminal Forsorgen.

Hvis man føler sig ensom over længere tid, kan ensomheden vokse, og livet kan blive meget svært. Ensomhed kan føre til angst, depression, selvskade og selvmordstanker. Hvis du føler dig ensom, er det vigtigt at tale med nogen om det.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

Børn, Unge & Sorg

Hvis en i din familie er alvorligt syg, eller hvis du har mistet en i din familie, kan du få gratis hjælp og rådgivning hos Børn, Unge & Sorg. Du kan ringe, sms'e, chatte og skrive til brevkassen. Du kan også få samtaler med en psykolog eller komme i en samtalegruppe med andre børn og unge.

Telefon: 70 20 99 03

Livslinien

Har du selvmordstanker? Er du bekymret for et menneske i krise? Eller er du pårørende eller efterladt til selvmord? Livsliniens rådgivere er der for at lytte til dig og hjælpe dig med at sætte ord på det, der er svært.

Telefon: 70 20 12 01

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

Cyberhus

Cyberhus er et frirum på nettet for dig, der er mellem 9 og 23 år. I Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00