Gode venner er en vigtig del af livet. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Venskaber

Gode venner er en vigtig del af livet. Venskaber giver os følelsen af at høre sammen med nogen og være en del af et fællesskab. Derfor gør det også rigtig ondt, hvis vennerne svigter, eller hvis du føler dig udenfor. Find vej til hjælp her på siden.
Man kan både have venner i skolen, i fritiden, offline og online. Her på siden kan du finde vej til hjælp, hvis du har det svært med dine venner eller oplever konflikter. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)
Man kan både have venner i skolen, i fritiden, offline og online. Her på siden kan du finde vej til hjælp, hvis du har det svært med dine venner eller oplever konflikter. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)

Nogle har det bedst med at have få nære venner. Andre synes, det er rart at have rigtig mange venner. Men der er også nogle børn og unge, som mangler gode venner - og som oplever, at det er svært at få nye venner. Hvis man har svært ved at få venner, kan man føle sig alene eller ensom. Det kan fx være svært, hvis man er flygtet eller flyttet fra et andet land og ikke taler samme sprog.

Rigtig gode venner eller veninder kan også komme til at gøre hinanden kede af det. Venner kommer nogle gange op at skændes og bliver måske uvenner. Når der er konflikter mellem venner eller i en vennegruppe, er det vigtigt at få talt med hinanden om det. Det kan også være en hjælp at tale med andre om, hvordan man kan løse problemet.

Det er vigtigt for alle slags venskaber og fællesskaber, at man har en god måde at være sammen på. Det gælder uanset, om det er i klassen, uden for skolen eller online og på de sociale medier. For der kan også opstå konflikter, når du skriver, snapper eller deler billeder med dine venner.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

LGBT+ Ungdom

LGBT+ Danmarks rådgivning er for alle, der har spørgsmål om køn, krop eller seksualitet og ønsker at vende dem med nogen i et fortroligt rum.

Telefon: 33 13 19 48

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

SletDet

– hjælp til børn og unge om onlinelivet

SletDet kan hjælpe dig, hvis du har delt eller fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende informationer – fx nøgenbilleder eller videoer. Du kan også få hjælp, hvis du har haft en anden ubehagelig oplevelse online.

Telefon: 29 27 01 01

Cyberhus

Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.