Erklæring om webtilgængelighed

Alle skal have mulighed for at bruge Børneportalen - uanset om man har problemer med at læse, se forskel på farver eller noget helt tredje. Det hedder webtilgængelighed. Her kan du læse om, hvordan Børneportalen lever op til loven om webtilgængelighed.

Tilgængelighedserklæring

Børnerådet forpligter sig til at gøre webstedet https://www.boerneportalen.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.boerneportalen.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens §1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og §3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Børnerådet, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.boerneportalen.dk/

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.


Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Ikke udfyldt

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

 • Videoer mangler tekstning
  Enkelte videoer mangler tekstning, men da disse er offentliggjort inden den 23. sept. 2020, finder loven ikke anvendelse på dette indhold jf. webtilgængelighedslovens §1, stk. 5, pkt. 2>
 • PDF'er ikke tilgængelige
  PDF-filer på sitet er ikke tilgængelige, men da disse oprindeligt er offentliggjort inden den 23. sept. 2018, finder loven ikke anvendelse på dette indhold jf. webtilgængelighedslovens §1, stk. 5, pkt. 1>

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi er meget opmærksomme på tilgængelighed, når vi redigerer og opretter nyt indhold på websitet. Vi er i løbende kontakt med vores webudvikler om at gøre sitet mere tilgængeligt og udbedre fejl og mangler.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. 

Husk, at før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden have underrettet det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke har svaret tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk.

 

Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 20. september 2019

Erklæringen blev senest revideret den 18. februar 2020