Din sikkerhed på Børneportalen

På denne side kan du læse om Børneportalens indsamling og behandling af personoplysninger, om cookies og om dine rettigheder i forhold til dine personoplysninger.

Persondatapolitik

Børneportalen har stort fokus på din sikkerhed, og vi overholder EU’s databeskyttelsesforordning, når du bruger hjemmesiden. Det vil sige, at vi behandler personoplysninger forsvarligt, og vi fortæller dig om, hvordan vi behandler oplysningerne. Børneportalen behandler oplysninger via cookies, når du bruger hjemmesiden (www.boerneportalen.dk), og hvis du henvender dig til Børneportalens kontaktperson i Børnerådet via telefon, e-mail og lign. Husk, at Børneportalen ikke er en rådgivningstjeneste, men at den viser videre til forskellige rådgivningstilbud.

Børneportalen er en del af Børnerådet, så det er Børnerådet, der er dataansvarlig for behandlingen af oplysninger. Hvis du har flere spørgsmål om, hvordan dine oplysninger bliver behandlet på Børneportalen, kan du kontakte den dataansvarlige.


Kontaktoplysninger

Dataansvarlig:
Børnerådet
Hovedgaden 12, 1D-E
7190 Billund
Telefon: 33 78 33 00
E-mail: brd(a)brd.dk

Databeskyttelsesrådgiver:
Louise Ellemann
Børne- og Socialministeriet
Telefon: 33 92 93 00
E-mail: dpo(a)sm.dk


Børneportalens indsamling og behandling af personoplysninger

  • Når du besøger og bruger www.boerneportalen.dk, bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller smartphone. Det betyder, at der indsamles oplysninger, som vi bruger til at gøre din oplevelse af hjemmesiden bedre. Men det er ikke oplysninger om, hvem du er, og vi kan ikke bruge cookies til at se, hvem der bruger Børneportalen. Cookies kan bl.a. bruges til at fortælle, hvor mange der besøger Børneportalen, og hvilke sider der er mest populære. En cookie er ikke et program, men en lille tekstfil, og derfor kan en cookie ikke indeholde virus eller andre skadelige programmer.

    Ifølge databeskyttelsesforordningen må vi gemme cookies på din enhed uden at spørge dig, hvis de er strengt nødvendige for, at hjemmesiden kan fungere. Men for alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke – altså spørge dig om lov. Det gør vi i den boks, der popper op, når du besøger Børneportalen. Længere nede på siden under ”Cookiepolitik” kan du læse mere om, hvordan og hvorfor vi bruger cookies. Der kan du også ændre eller trække dit samtykke tilbage.

  • Hvis du henvender dig til Børneportalens kontaktperson i Børnerådet via telefon, e-mail og lign., behandler vi de oplysninger, du selv giver os ved henvendelsen. Børnerådet behandler og opbevarer dine oplysninger forsvarligt og efter gældende retningslinjer og lovgivning. Det betyder, at Børnerådet i nogle tilfælde har pligt til at gemme dine oplysninger. Børnerådets medarbejdere har tavshedspligt. Derfor deler eller videregiver vi ikke dine oplysninger, medmindre du selv har givet lov til det, eller hvis vi er forpligtet til det i forhold til lovgivningen. Det glæder bl.a. den særlige underretningspligt. Hvis Børnerådet modtager oplysninger, der giver grund til bekymring for et barn eller en ungs trivsel og udvikling, har vi pligt til at underrette den kommune, hvor barnet bor.
    Opgiv aldrig CPR-nummer på dig selv eller andre ved henvendelser til Børnerådet, og giv ikke flere oplysninger end højst nødvendigt for din henvendelse. Husk, at Børnerådet og Børneportalen ikke rådgiver i enkeltsager. Du kan i stedet finde et rådgivningstilbud her.


Du har ret til dine oplysninger

Databeskyttelsesforordningen giver dig nogle rettigheder i forhold til, hvordan dine oplysninger bliver behandlet. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte Børnerådet, som er dataansvarlig. Du har fx ret til indsigt. Det betyder, at du har ret til at få at vide, hvilke oplysninger andre har registreret om dig. Du har også ret til ”at blive glemt”. Det vil sige, at du har ret til at få slettet de oplysninger, andre har registreret om dig. I nogle tilfælde må organisationer som Børnerådet ikke slette alle oplysninger, fordi der gælder nogle særlige love for offentlige myndigheder.

Du kan læse mere om dine rettigheder online her.


Klag til Datatilsynet

Du kan klage til Datatilsynet, hvis du mener, dine rettigheder i databeskyttelsesforordningen ikke er blevet overholdt. Find ud af, hvordan du klager på Datatilsynets hjemmeside.

Cookiepolitik

Herunder kan du læse om cookies på Børneportalen. Du kan du også ændre eller trække dit samtykke til cookies tilbage.