Find hjælp og kend
dine rettigheder

Ryk på dine rettigheder

Det er ikke bare voksne, der har rettigheder. Det har børn og unge også. Derfor har Børneportalen lavet plakater, klistermærker og et spil, som kan gøre dig klogere på dine rettigheder. Læs mere og download spillet her.

Ryk på dine rettigheder

Nudes, afpresning og overgreb: Er du blevet "groomet"?

Har du skrevet eller snappet med en, der først ville være din ven, men som bagefter har presset dig til at sende nøgenbilleder eller gøre noget seksuelt? Så er du måske blevet udsat for grooming. Det er ulovligt - for man må ikke krænke og true børn online. Her kan du finde vej til hjælp, for du skal aldrig være alene med den slags oplevelser.

Dit liv online

Sådan bliver Norden det bedste sted at være barn

65 børn og unge fra hele Norden har sammen skrevet en resolution om børns rettigheder. Resolutionen er et papir, hvor børnene kommer med deres bud på, hvordan Norden bliver verdens bedste sted at være barn.

Læs mere

15-årig blev delt online: Det var ikke mig, der gjorde noget galt

Et nøgenbillede, der bliver spredt via Snapchat, en fake profil med upassende billeder på Instagram eller måske en sexvideo på Messenger. En ny bog dykker ned, hvad digitale sexkrænkelser er - og hvilke love der gælder for deling af billeder online.

Læs mere