Find hjælp, hvis du eller en i din familie er afhængig. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Afhængig

Afhængighed kan være mange ting. Det kan handle om et misbrug af alkohol eller stoffer. Men man kan også være afhængig af gaming eller gambling. Hvis du eller en i din familie er afhængig, kan du finde vej til hjælp her.

Det kan være svært at sige, hvornår man er afhængig af noget, eller hvornår man har et misbrug. Men hvis alkohol, stoffer eller spil påvirker ens liv negativt, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Fx hvis det går ud over ens sundhed og helbred, hvordan man har det psykisk, eller hvis det skader ens sociale relationer – fx forholdet til familie og venner.

Når man er afhængig af alkohol, hash eller stoffer påvirker det både kroppen, følelserne og tankerne.

Man kan også være afhængig af at spille, game og gamble. Det kan fx være computerspil, poker, odds eller andre spil på nettet, hvor man kan vinde og tabe penge. Det kaldes for ludomani. Hvis du er bekymret for, om du selv eller en du kender er afhængig, kan du finde hjælp her.


Har dine forældre et misbrug?

Mange børn har forældre, der drikker for meget eller tager stoffer. Når ens forældre drikker eller tager stoffer, ændrer det deres personlighed. Og det betyder, at de ofte ikke er den gode forælder, som alle forældre gerne vil være. De har svært ved at give deres børn tryghed og omsorg.

Du har ret til at få hjælp - også selvom din mor eller far ikke selv vil gøre noget ved deres problem.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

TUBA

Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere

Du kan få hjælp hos TUBA, hvis dine forældre er (eller har været) alkohol- eller stofmisbrugere. TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med misbrug. Hjælpen er gratis.

Alkolinjen Ung

Rådgivningen er for dig, der er mellem 9 og 19 år, og som har en mor eller far, der drikker for meget. Du kan ringe, chatte eller skrive til brevkassen hos Alkolinjen Ung. Det er gratis, og du kan være helt anonym.

Telefon: 80 20 05 00

StopSpillet

- hvis du ikke kan sige det højt, kan du sige det til os

StopSpillet er Spillemyndighedens hjælpelinje om spilafhængighed. Du kan ringe til StopSpillets rådgivere, hvis du selv har problemer med at spille meget, eller hvis du er bekymret for et familiemedlem eller en ven.

Telefon: 70 22 28 25

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.

Kend dine rettigheder

Afhængig – dine rettigheder

Det er dine forældre, der har ansvaret for, at du har det godt, er tryg og udvikler dig bedst muligt. Men afhængighed kan være svært at komme ud af. Hvis du selv eller dine forældre er afhængige af alkohol, stoffer eller spil, har I ret til hjælp.
Vis mere