Find hjælp, hvis du ikke bor derhjemme. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Anbragt

Børn og unge, som ikke kan bo derhjemme, kan komme til at bo hos en plejefamilie eller på et opholdssted. Der kan være mange grunde til, at man ikke kan bo hos sine forældre. Læs mere om anbringelse og find vej til hjælp.

Hvis du ikke kan bo derhjemme, kan du blive anbragt uden for hjemmet. Det vil sige, at du kommer til at bo et andet sted, fx hos en plejefamilie eller på et opholdssted eller institution. For mange børn og unge er det godt at blive anbragt. Fx hvis deres forældre ikke kan tage sig af dem.

Hvis du bliver anbragt uden for hjemmet, vil der selvfølgelig være mange forandringer i dit liv. Og det kan være svært at følge med i det hele. Der vil for eksempel være nye voksne i dit liv, og de skal alle sammen være med til at passe på dig og sørge for, at du får det godt, der hvor du skal bo. Det er altså ikke længere kun dine forældre, der bestemmer, hvad der skal ske med dig, mens du er anbragt.

De fleste børn, der bliver anbragt, har en masse spørgsmål, de gerne vil have svar på. Fx om hvorfor de skulle flytte, eller spørgsmål om hvad pædagogerne eller plejeforældrene må bestemme.

Hvis du har spørgsmål om at være anbragt eller bare har brug for en at tale med, kan du finde hjælp her.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

UNIK Online

- vi er her for dig

UNIK Online er for dig, der er eller har været anbragt. Du kan blandt andet chatte med en socialrådgiver, skrive til brevkassen eller booke en psykologsamtale.

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

Ombudsmandens Børnekontor

Hos Ombudmandens Børnekontor tager de imod klager fra børn. Du kan klage til Børnekontoret, hvis du mener, at en offentlig myndighed – fx kommunen eller din skole – ikke følger reglerne, eller hvis de har behandlet dig dårligt.

Telefon: 33 13 25 12

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Cyberhus

Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

AngstTelefonen

- børn, unge og forældre

Angstforeningens telefonrådgivning er for dig, der oplever angst. Angst kan være en følelse, der pludselig overvælder dig, eller det kan være helt bestemte tanker eller situationer, der gør dig bange. Når du ringer til AngstTelefonen, kan I for eksempel tale om, hvordan du bedst kan få hjælp til at komme ud af din angst, og hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Telefon: 82 30 60 70

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.

Kommunen - DinSide

Hvis du har brug for hjælp og din familie, de voksne i skolen eller andre voksne, du kender, ikke kan hjælpe dig, så kan du få hjælp af din kommune. Det har du nemlig ret til. På DinSide kan du komme i kontakt med din kommune. Hvis du ikke ved, hvilken kommune du bor i, så hjælper DinSide dig med at finde ud af det.

Kend dine rettigheder

Anbragt – dine rettigheder

Du har rettigheder – også hvis du ikke bor derhjemme. Uanset om du bor i en plejefamilie, på et opholdssted eller på en behandlingsinstitution, så har du ret til have det godt. Her kan du læse om dine rettigheder, hvis du er anbragt.
Vis mere

Råb op!

Har du bekymrende oplysninger om et opholdssted eller plejefamilie? Hvis du kender til noget i en plejefamilie eller på en institution, som ikke er i orden, kan du give socialtilsynet besked om det.
Se, hvordan du kontakter Socialtilsynet