Hvis du lever med et handicap, kan du finde vej til hjælp her. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Handicap

At leve med et handicap kan betyde rigtig mange ting. Hvis du lever med et fysisk eller psykisk handicap, skal du have mulighed for at have en hverdag som alle andre. Find vej til hjælp og rådgivning her på siden.

Nogle børn og unge lever med et fysisk eller psykisk handicap eller en funktions-nedsættelse, som det også kaldes. Et handicap kan være mange forskellige ting, og det kan give forskellige udfordringer i hverdagen.

Hvis du har et handicap, skal du have mulighed for at have en hverdag som alle andre. Det betyder fx, at du skal have mulighed for at kunne gå til idræt, køre i tog, gå på biblioteket og komme ud at shoppe.

Dine forældre har ansvaret, men I kan få hjælp

Det er først og fremmest dine forældre, der har ansvaret for at hjælpe dig, hvis du lever med et handicap. Men hvis du og dine forældre har brug for det, har I ret til at få hjælp. Det er kommunen, som skal sørge for, at I får den nødvendige hjælp - både derhjemme og i skolen.

Uanset om du har brug for hjælp eller bare en at tale med, kan du finde vej til det her.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

Ombudsmandens Børnekontor

Hos Ombudmandens Børnekontor tager de imod klager fra børn. Du kan klage til Børnekontoret, hvis du mener, at en offentlig myndighed – fx kommunen eller din skole – ikke følger reglerne, eller hvis de har behandlet dig dårligt.

Telefon: 33 13 25 12

Cyberhus

Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.

Kend dine rettigheder

Handicap – dine rettigheder

Du har rettigheder, hvis du lever med et handicap. Børnekonventionen og forskellige love skal sikre, at du får den hjælp, du har brug for, og at du ikke bliver behandlet anderledes end andre. Læs mere om dine rettigheder her.
Vis mere