Kærlighed kan være skønt, men kan også være forvirrende. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Kærlighed

Kærlighed er skønt, men kærlighed kan også være forvirrende eller gøre ondt. Uanset om du crusher på en, har kærestesorger eller problemer med din kæreste, kan det være rart at tale med nogen om dine følelser. Find vej til hjælp her.
Det kan både være helt fantastisk og frustrerende at have et crush eller en kæreste. Her på siden kan du finde vej til hjælp, hvis kærligheden bliver svær. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)
Det kan både være helt fantastisk og frustrerende at have et crush eller en kæreste. Her på siden kan du finde vej til hjælp, hvis kærligheden bliver svær. FOTO: Jonas Normann (modelfoto)

Mange børn og unge har prøvet at være forelsket eller at crushe på en. Det kan være rigtig rart at have følelser for en anden, men kan det også være svært. Fx hvis følelserne ikke er gengældte. Man kan også være i tvivl om, hvad man føler. Men der er ingen andre end dig, der kan bestemme, hvem du vil elske eller være forelsket i.

Der er stor forskel på, hvornår man føler sig klar til at have en kæreste. Det er vigtigt at lytte til sig selv, hvis man synes, at det er for tidligt eller ikke har lyst til at være i et forhold. Hvis man har en kæreste, skal man mærke efter, hvor ens grænser går. Fx om det er at holde i hånd, kysse eller røre ved hinanden.

Når kærlighed gør ondt

De fleste vil på et tidspunkt opleve at have kærestesorger. Det gør rigtig ondt, når man mister en kæreste. Det kan også være, du er vred, skuffet, ensom eller lettet. Uanset hvordan du har det, kan det være rigtig godt at tale med nogen om alle de tanker og følelser, der fylder efter et brud med en kæreste.

Kæresteforhold kan også være meget svære. Fx hvis din kæreste slår, råber, truer eller presser dig til ting, du ikke har lyst til. Kærestevold er aldrig okay – uanset om det er fysisk, psykisk eller seksuelt. Hvis du oplever, at din kæreste er voldelig eller presser dig til noget, du ikke har lyst til, er det vigtigt, du får hjælp.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Privat Snak

– Rådgivning til børn og unge fra Sex og Samfund

Her kan du, som er mellem 10 og 15 år, stille spørgsmål om krop, følelser, kærester, pubertet og sex – men også om alt muligt andet! Du kan ringe, chatte eller skrive til brevkassen – helt anonymt.

Telefon: 70 20 22 81

Sexlinien for Unge

Sexlinien for Unge er for dig, der er mellem 15 og 25 år. Hos Sexlinien kan du få rådgivning om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, seksuelle rettigheder og sexsygdomme. Du kan ringe, skrive eller chatte med en rådgiv

Telefon: 70 20 22 66

Bryd Tavsheden

– om børnevold og kærestevold

Hvis du oplever vold i din familie eller i dit forhold, kan du få hjælp hos Bryd Tavsheden. Du kan skrive anonymt til brevkassen og chatte eller tale med en rådgiver, som lytter og hjælper dig videre mod et liv uden vold.

Telefon: 44 45 20 90

LGBT+ Ungdom

LGBT+ Danmarks rådgivning er for alle, der har spørgsmål om køn, krop eller seksualitet og ønsker at vende dem med nogen i et fortroligt rum.

Telefon: 33 13 19 48

SletDet

– hjælp til børn og unge om onlinelivet

SletDet kan hjælpe dig, hvis du har delt eller fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende informationer – fx nøgenbilleder eller videoer. Du kan også få hjælp, hvis du har haft en anden ubehagelig oplevelse online.

Telefon: 29 27 01 01

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Cyberhus

Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.