Har du brug for hjælp?

Mobning

Drillerier og mobning kan foregå mange steder og på mange måder. Det kan være svært at sige, hvornår noget er drilleri, og hvornår det er mobning, men hvis du bliver ked af det, skal det stoppes. Du kan finde vej til hjælp og én at tale med her på siden.

Mobning kan være mange ting, og det kan foregå mange forskellige steder. Det kan ske på nettet, sociale medier eller gennem beskeder og apps. Det kan også være i skolen, i fritiden, til sport eller andre fritidsaktiviteter.

Hvis du bliver holdt udenfor eller oplever, at andre siger grimme ting til dig, kan det være mobning. Det kan også være at blive skubbet, slået eller forfulgt.

Mobning kan være at modtage ubehagelige beskeder, få delt billeder uden tilladelse og blive tagget steder, man ikke vil tagges på. Eller det kan være, når nogen starter et rygte og fortæller ting om dig, som ikke passer.

Mobning kaldes også for psykisk vold. Den, der oplever mobning, kan blive rigtig ked af det, vred, ensom eller bange. Men det kan være svært at sige fra over for mobning - og det kan være svært selv at finde ud af, hvad man skal gøre. Hvis du ikke føler, du kan tale med en voksen, du kender, kan du finde hjælp her.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

Cyberhus

Cyberhus er et frirum på nettet for dig, der er mellem 9 og 23 år. I Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Livslinien

Har du selvmordstanker? Er du bekymret for et menneske i krise? Eller er du pårørende eller efterladt til selvmord? Livsliniens rådgivere er der for at lytte til dig og hjælpe dig med at sætte ord på det, der er svært.

Telefon: 70 20 12 01

SletDet

– hjælp til børn og unge om onlinelivet

SletDet kan hjælpe dig, hvis du har delt eller fået delt private, grænseoverskridende eller krænkende informationer – fx nøgenbilleder eller videoer. Du kan også få hjælp, hvis du har haft en anden ubehagelig oplevelse online.

Telefon: 29 27 01 01

Elevtelefonen

– center for elevrådgivning

Hos Elevtelefonen kan alle skoleelever få hjælp og vejledning om alt, der har med skolen at gøre – fx elevrettigheder, mobning, lærerrelationer, elevinddragelse, afgangsprøver eller UU-vejledning. De, der sidder klar til at hjælp dig, er selv lige gået ud af grundskolen. Du kan skrive en SMS, en mail, chatte eller ringe.

Telefon: 60 40 20 10

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

Kend dine rettigheder

Mobning - dine rettigheder

Du har ret til et liv uden mobning! Børnekonventionen og forskellige danske love skal beskytte børn og unge mod at blive mobbet, for mobning er en alvorlig ting. Her kan du læse om, hvilke rettigheder du har i forhold til mobning.
Vis mere