Find hjælp, hvis dine forældre skal skilles, og du har det svært. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Skilsmisse

Hvis dine forældre skal skilles eller går fra hinanden, er det en stor forandring for alle i familien. En skilsmisse kan være en svær oplevelse for et barn, og der er ofte mange spørgsmål, man ønsker svar på. Find vej til hjælp her.

Når forældre vælger at gå fra hinanden, er det svært for hele familien. De fleste børn bliver meget kede af det eller føler sig tomme og ensomme.

Mange børn kan også føle, at det er deres skyld, at deres forældre er blevet skilt. Men det er aldrig børnenes skyld, når de voksne beslutter, at de ikke længere skal bo sammen.

Når dine forældre flytter fra hinanden sker der store forandringer for alle i familien. Det kan være, at du skal flytte til en ny by og en ny skole, og måske får din mor eller far en ny kæreste. Nogle gange tager dine forældre måske nogle beslutninger, som du ikke synes, er de bedste.

Tal med nogen om skilsmissen

Det kan være rigtig svært at have sit hjem to forskellige steder, og det kan være svært at finde ud af, hvad man kan snakke med sin mor og sin far om, når de ikke længere bor sammen. Mange børn er nervøse for at sige eller gøre noget, som kan gøre den ene eller den anden forælder ked af det.

De voksne har selv ansvar for deres skilsmisse. De skal sørge for at passe på dig, når de ikke længere bor sammen. Og de skal lytte til dig og høre din mening.

Hvis dine forældre er skilt eller skal skilles, og du har brug for at tale med en om dine oplevelser, kan du finde hjælp her.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Børnenes Skilsmissetelefon

Hvis du har brug for at tale med en voksen, efter at dine forældre er blevet skilt eller er gået fra hinanden, kan du ringe til Børnenes skilsmissetelefon i Familieretshuset. De vil gerne hjælpe dig med de tanker og spørgsmål, du går rundt med. På hjemmesiden migimidten.dk kan du læse mere om skilsmisse.

Telefon: 20 60 05 50

Ombudsmandens Børnekontor

Hos Ombudmandens Børnekontor tager de imod klager fra børn. Du kan klage til Børnekontoret, hvis du mener, at en offentlig myndighed – fx kommunen eller din skole – ikke følger reglerne, eller hvis de har behandlet dig dårligt.

Telefon: 33 13 25 12

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

GirlTalk

På GirlTalk.dk kan piger fra 12-24 år tale om lige det, de har på hjerte – om alt fra kropslige forandringer og lavt selvværd til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. Du kan chatte online og på sms. Du behøver ikke fortælle, hvem du er, og rådgiveren kan ikke se dit telefonnummer.

Cyberhus

Cyberhus kan du være dig selv, og du kan chatte med andre børn og unge. Du kan også få rådgivning af en voksen, der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe dig.

AngstTelefonen

- børn, unge og forældre

Angstforeningens telefonrådgivning er for dig, der oplever angst. Angst kan være en følelse, der pludselig overvælder dig, eller det kan være helt bestemte tanker eller situationer, der gør dig bange. Når du ringer til AngstTelefonen, kan I for eksempel tale om, hvordan du bedst kan få hjælp til at komme ud af din angst, og hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Telefon: 82 30 60 70

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.

Kend dine rettigheder

Skilsmisse – dine rettigheder

Du har rettigheder, hvis dine forældre skal skilles. Hvis dine forældre går fra hinanden, har du ret til at sige din mening om, hvordan du gerne vil have, at jeres hverdag skal være. Læs mere om dine rettigheder her.
Vis mere