Hvis du eller en i din familie er syg, kan du finde hjælp her. - Børneportalen.dk
Har du brug for hjælp?

Sygdom

De fleste børn og unge vil opleve sygdom på et tidspunkt i livet. Der kan være mange følelser, bekymringer og spørgsmål, hvis du selv eller en i din familie er syg. Find vej til hjælp og rådgivning her på siden.

Der er stor forskel på, hvor alvorlig en sygdom er.

Ofte er sygdomme ufarlige og går enten over af sig selv eller med hjælp fra medicin. Andre sygdomme kræver mere behandling eller indlæggelse på hospitalet. Nogle børn og unge er født med en kronisk sygdom eller bliver alvorligt syge på et tidspunkt i deres liv.

Børn og unge med en sygdom kan have mange spørgsmål, tanker og bekymringer.

Det kan være, man har spørgsmål om sygdommen eller behandlingen - eller måske er man bange for, hvad der skal ske med en. Nogle børn og unge, som er indlagt i længere tid, kan føle sig ensomme, fordi de ikke har mulighed for at se deres venner så ofte.

Hvis en du kender bliver syg

Nogle børn og unge vil opleve, at én i familien eller en ven bliver alvorligt syg eller dør.

Hvis en forælder, søster, bror eller ven bliver meget syg eller dør, er det en stor sorg for familie og venner. Alle er kede af det og har måske svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

Nogle voksne har også svært ved at tale med deres børn om sorgen. Derfor føler nogle børn, at de ikke har nogen at tale med. Hvis du har brug for hjælp og én at snakke med, kan du finde hjælp her.

HER KAN DU FÅ HJÆLP

Børn, Unge & Sorg

Hvis en i din familie er alvorligt syg, eller hvis du har mistet en i din familie, kan du få gratis hjælp og rådgivning hos Børn, Unge & Sorg. Du kan ringe, sms'e, chatte og skrive til brevkassen. Du kan også få samtaler med en psykolog eller komme i en samtalegruppe med andre børn og unge.

Telefon: 70 20 99 03

Børnetelefonen

Alle børn og unge kan ringe anonymt til Børnetelefonen om alle slags bekymringer og problemer. Du kan også få hjælp til at finde en bisidder, som kan hjælpe dig med at skrive, ringe og gå med til møder i kommunen.

Telefon: 116 111 (du kan også sms'e)

headspace

– nogen at tale med

Intet problem er for stort eller småt. Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Det hele foregår på dine præmisser. Du kan ringe, sende en mail, chatte eller få en samtale i det nærmeste headspace.

Telefon: 31 10 13 30

Checkpoint

– hotline hos AIDS-Fondet

Du kan ringe til Checkpoint hos AIDS-Fondet og få rådgivning, hvis du lever med hiv. Du kan også ringe, hvis du er pårørende og har brug for en at tale med om dine tanker, bekymringer eller spørgsmål.

Telefon: 33 91 11 19

Ung på Linje/Ung Online

Ung På Linje/Ung Online er et anonymt samtaletilbud til dig, der er mellem 13 og 30 år, og som mangler en at tale med om dine problemer og oplevelser – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Du kan både ringe og chatte.

Telefon: 70 12 10 00

AngstTelefonen

- børn, unge og forældre

Angstforeningens telefonrådgivning er for dig, der oplever angst. Angst kan være en følelse, der pludselig overvælder dig, eller det kan være helt bestemte tanker eller situationer, der gør dig bange. Når du ringer til AngstTelefonen, kan I for eksempel tale om, hvordan du bedst kan få hjælp til at komme ud af din angst, og hvad du selv kan gøre for at få det bedre.

Telefon: 82 30 60 70

HØRT

Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. På HØRT sidder professionelle rådgivere klar til at skrive med børn og unge i alderen 15-24 år om både store og små problemer.

Kend dine rettigheder

Sygdom – dine rettigheder

Hvis du lider af en sygdom, har du rettigheder. Forskellige love skal sikre, at du får den hjælp og behandling, du har brug for – det gælder også, hvis dine forældre er alvorligt syge. Læs mere om dine rettigheder her.
Vis mere